Categorii
Uncategorized

Cum eviti facturile prea mari la apa si de ce e important sa fii atent la scurgeri apa?

De cate ori nu v-ati trezit cu facturi prea mari la apa si nu ati stiut de unde aveti un consum atat de mare? Se intampla frecvent sa avem facturi pe care le platim cu greu cand vine vorba de apa. Daca stim ca avem consumuri mari si consumatori care au nevoie de apa in cantitati mari ca sa functioneze nu trebuie sa ne facem griji, facturile sunt normale. Dar daca nu consumam foarte mult si totusi ne vin facturi uriase e o problema cu instalatia… sau avem regularizari frecvente.

Trimiterea indexului de la apometru este cea mai simpla solutie ca sa evita estimarile. Citirea lunara a indexului si transmiterea lui firmei care distribuie apa si se ocupa de alimentarea locuintelor va duce la scaderea semnificativa a facturilor-platesti cat consumi si atat.

Evitam facturile prea mari prin verificarea periodica a contorului de apa. Cand toti consumatorii sunt inchisi si el tot inregistreaza avem scurgeri apa. Si daca sunt pierderi de apa apelam imediat la o firma detectare pierderi apa cu experienta. Doar specialistii de acolo pot sa intervina rapid si sa rezolve problema, in asa fel incat facturile care vor veni sa fie unele normale din perspectiva costurilor afisate. Scurgerile de apa lasate fara o rezolvare eficienta vor duce cu siguranta la inundatii si la probleme foarte mari cu instalatiile. Cu cat amanam repararea instalatiilor si nu suntem atenti la scurgerile de apa din locuinta, cu atat vom avea si facturi mai mari si riscam sa compromitem instalatiile de apa.

Atentie si la zgomote ciudate de la instalatiile de apa si la presiunea apei. O presiune scazuta si zgomote frecvente de la tevi, instalatii indica o pierdere serioasa de apa. Numai o firma detectare scurgeri apa poate interveni cu instrumente si echipamente omologate si poate detecta in cateva minute problema, oferind si o reparare profesionista. Un instalator urgenta e mereu la dispozitia clientilor care au probleme mari, aparute din senin, cu instalatiile de apa.

Vom avea facturi cu valori mai mici daca vom moderniza instalatia, daca o vom schimba, cand e prea veche, sau vom inlocui elemente din ea care nu mai functioneaza corect, unde riscul de fisura, de spargere, pentru tevi, e prea mare.