Categorii
Uncategorized

Cine este responsabil pentru desfundarea canalizarii de la bloc

Este posibil să aveți o relație bună cu vecinii, dar chiar și așa, uneori acestea pot fi supuse micilor probleme cotidiene. Un lucru care provoacă dezacord între mai multe persoane din cartier este cine e de fapt responsabil pentru canalizare – o problemă la care probabil nu vă gândiți până când are loc un eveniment neplăcut precum înfundarea sa.

Deci, cine este responsabil pentru conductele înfundate? Responsabilitatea de a rezolva problema unei canalizări înfundate depinde foarte mult de locație. Primul lucru de făcut în cazul unui astfel de incident este de a stabili dacă blocajul se află în canalizarea publică sau în cea din locuința personală.

Orice țeavă se poate înfunda și chiar dacă aceasta se află pe proprietatea dvs. este clar că e conectată mai apoi la un sistem ce împreunează și țevile altor locuințe, astfel făcând mai apoi parte dintr-o canalizare publică. Datorită faptului că sistemul de canalizare poate fi atât public, cât și privat, responsabilitatea de a le debloca depinde de tipul lor. În general, acest lucru nu este întotdeauna ușor de stabilit, așa că este posibil să fie nevoie să faceți unele cercetări.

S-a înfundat canalizare. Ce este de făcut? Dacă nu sunteți sigur unde este exact sursa blocajului, contactați un instalator local. Acesta se poate deplasa la domiciliu și nu doar că localizează problema ci o și poate rezolva, iar ulterior vă poate oferi sfaturile necesare pentru a preveni desfășurarea acestui eveniment din nou, în viitor. Va putea, de asemenea, să vă spună dacă responsabilitatea de a debloca canalizarea este numai a dvs. sau dacă și vecinii sunt implicați. Dacă știți că e din vina dvs., puteți acționa pe cont propriu, fără să consultați pe nimeni altul decât un profesionist, desigur. Dar este o idee bună să vă consultați cu vecinii pentru a vă asigura că locuința lor nu este afectată de problemă. Dacă dețineți mai multe proprietăți care sunt afectate, va trebui să apelați la o companie pentru a deconecta conductele în cazul în care nu puteți acționa de unul singur asupra blocajului. Dacă imobilul este închiriat, proprietarul este obligat să se ocupe de această problemă și să angajeze un specialist.

Dacă descoperiți că blocajul se află în canalizarea publică, cea mai bună opțiune este să cădeți de comun acord cu ceilalți locuitori din clădire și să împărțiți costurile egal. Din păcate, unele persoane pot refuza să contribuie cu bani pentru că simt că nu sunt vinovați. Există întotdeauna astfel de cazuri, dar încercați să vă înțelegeți cel puțin cu majoritatea vecinilor pentru a putea interveni cu succes asupra problemei.